Fenntartható, igényes, exkluzív
Előrelátás, kényelem, elegancia és időtálló minőség hívószavak mentén épül Veszprém egyik legújabb lakóparkja, a Flóris Lakópark. A beruházás nemcsak a helyi lakáspiac élénkítését szolgálja, de progresszív megoldásai révén példát is mutat az ingatlanfejlesztőknek.

Veszprém városa az elmúlt években ugrásszerű fejlődésen ment keresztül: a ránk hagyományozott értékeket őrizve, de folyamatosan a jövőbe tekintve sikerült egyre inkább előrébb lépni. A jó gazdasági mutatók mellett mindezt az is fémjelzi, hogy egyes fejlesztéseink – például sétálóútjaink, kulturális központunk – országosan is kedveltté váltak. Az „élhető város projekt” része nemcsak a tágabb lakókörnyezet kellemessé varázsolása, hanem a komfortos élettér biztosítása is. Veszprémben ezt illetően még akadnak hiányosságok – a merev lakáspiac igencsak megnehezíti a lakáskeresést.

A probléma orvoslását segíti a VKSZ Zrt. és a veszprémi építőipari piac meghatározó szereplőjének számító VEMÉVSZER Kft. konzorciuma. A nyugati mintát követő, önkormányzati tulajdonú társaság és ingatlanfejlesztő cég partnerségéből létrejött gazdasági társaság célja, hogy értelmes tartalommal töltse meg a városi közüzemi szolgáltató tulajdonában lévő alulhasznosított ingatlan-portfóliókat.

Ennek első lépése a Rómer Flóris utcában található Flóris Lakópark beruházás: a VKSZ Zrt. a VEMÉVSZER Kft.-vel kooperációban 44 lakásos társasházat épít a területen, amelyet várhatóan 2017 nyarán adnak át.

Az 5 lakószinttel, valamint egy, a járművek parkolására és tárolásra is alkalmas pinceszinttel rendelkező házat a modern piaci igényeknek és a leendő tulajdonosok szükségleteinek megfelelően alakítják ki. A lakások zöme méretét tekintve jellemzően 60-70 m² között mozog, de az egyedülállókra és a nagyobb családosokra is gondolva 44 és 94 m² alapterületű lakásokat is kínálnak. Alapesetben ezek 2+1 szobások lesznek majd, de kialakításukban a leendő lakóknak is lehet beleszólásuk, amennyiben megfelelő időben szerződnek.

Minőség, elegancia, zöld gondolkodás

A stabil építtetői, beruházói háttéren túl mindenképpen dicséretes az a fajta vevőközpontúság, amivel a Flóris Lakópark ki tud emelkedni az átlagos lakóparkok sorából: ez az előrelátó gondolkodás és az időtálló, minőségi megoldások felé törekvés. A társasház kialakítása a környező házakhoz képest is exkluzívabbnak számít majd, részben annak is köszönhetően, hogy a modernség jegyében a tetőtéren nagy üvegfelületű és teraszú penthouse jellegű lakásokat építenek.

A társaság a zöldebb jövő érdekében olyan megoldásokat irányozott elő, amelyekkel csökkenthető az energiafogyasztás és a környezetszennyezés mértéke is. A+ energetikai besorolás, aktív és passzív rendszerű hőszigetelés, korszerű árnyékolási technológia, kéregpaneles lemez födém, hőszigetelő falazat, a megújuló energiaforrásokat kihasználó napelem elhelyezési lehetőség és egyedi mérős fűtés várja azokat, akik ide költöznek. Mindez az árakra is kedvezően hat, és alacsony közös költséget eredményez.

Az urbánus közegben is egyre inkább tért hódító kertészeti trendeket követve, a városlakók természet(es) iránti igényét felismerve a társasházhoz kapcsolódva színvonalasan elrendezett kertek varázsolják majd otthonosabbá a környezetet. Az elegáns összképhez igazodva a tervek szerint mélygarázst építenek, elsősorban a térszín alatt biztosítva a járművek elhelyezését, de kisebb számban a felszínen is megoldott lesz a parkolás.

A Rómer Flóris Lakópark megépülésével egy minden ízében modern, magas minőséget képviselő, a fenntarthatóságot és a társadalmi érdekeket is számba vevő épületegyüttessel gazdagodhat Veszprém, mely amellett, hogy kívül-belül a lakók megelégedésére szolgál, a városképet is pozitívan alakítja.

Bertalan Melinda | Fotók: Domján Attila, florislakopark.hu