Egy családként a közös célért
Jáger Balázs, a Sobri Jóska Élménypark vezetője rendhagyó élményben részesített minket. Egy interjúra indultunk, de nem szorultunk győzködésre, lelkesen próbáltuk ki a bobpályát, a Hámori Vár játékait, a vizes elemeket és az országban egyedülálló megazipline-t is. Kortalan szórakozás, élmények, saját félelmeink leküzdése és adrenalin fröccs vár ránk egy csodálatos, mesebeli környezetben.

Barangolás közben egyre világosabbá vált számomra, hogy hatalmas hangsúly kerül a részletekre. Műfüves foci- és strandröplabda pályára, gyönyörű virágágyásokra, árnyékos lugasokra, tűzrakóhelyre, a környezet óvására felhívó üzenetekre, állatsimogatóra, vagy épp erdélyi fafaragók által készített kapura bukkanunk, ha nyitott szemmel járunk. A Sobri Jóska Élménypark egy élet munkája és egy életre szóló élmény.

Ahogy látom, állandóan újításokon és fejlesztéseken törik a fejüket.
Ez így igaz. Az idei évre is tervezünk egy attrakciót, vízi akadálypályát hozunk létre a tó fölött. Minden szezonnak megvan a maga attrakciója. Kiemelném a hófánkot, a bob pályát és a Hámori Vár lovagi tornáját, ezek évről évre rengeteg embert vonzanak. Tavaly installáltuk a megazipline-t, amelyen egy év alatt tízezren csúsztak le! 120 méter magasan, közel 80 km/h-s sebességgel repülni - hol ijesztően magasan, hol egészen közel a földhöz – nem mindennapi élmény.

Élményparkunk akár 1500 fős családi napok, esküvők lebonyolítására is alkalmas. A vendéglátásra is hangsúlyt fektetünk, saját pizzériával, étteremmel, büfével és kávézóval várjuk a megfáradt látogatókat. Fontos, hogy mi magunk is aktív kikapcsolódók vagyunk, így olyan létesítmény kialakítására törekedtünk, ahova mi is szívesen elmennénk.

Gondolom, hosszú út vezetett idáig.
Akadtak szép számmal, akik azt jósolták, hogy az első évet sem éljük túl. Ez 2009-ben volt. Mi végig megőriztük pozitív szemléletünket és úgy gondolom, sokatmondó a tény, hogy már a megnyitó napján is közel tízezren szórakoztak nálunk. Azt hiszem, mostanra sikeresen kialakítottuk saját arculatunkat, amelynek lényege, hogy családi vállalkozásként üzemeltetjük a parkot, ehhez híven vendégeinknek is igyekszünk átadni a meghitt, bensőséges hangulatot.

Mi különbözteti meg Önöket a többi kalandparktól?
Egyrészt már maga a táj is vonzással bír. Sokan még ki sem próbáltak semmit, de már jól érzik magukat. Másrészt a szolgáltatások minősége, valamint az az alázat, amellyel vezetőként megközelítjük ezt a vállalkozást, harmadrészt pedig a kortalanság. Sok hasonló létesítménynél látom, hogy csak egy bizonyos korosztályt próbál megszólítani. Én személy szerint nem hiszek ebben, ugyanúgy igyekszünk lekötni egy három- és egy kilencvenévest is. A mai felgyorsult világban nehéz elmozdítani az embereket a képernyő elől. Fontosnak tartjuk a természet és a mozgás szeretetére nevelést, ezt egyfajta küldetésnek is nevezhetjük.

Beszéljünk a számokról!
A park 30 hektáros, a közepén található egy 2 hektáros tó, amely strandként és horgasztóként is funkcionál, és amely igen vonzó tud lenni egy forró nyári napon. Körülbelül ötven játékelemmel várjuk a látogatókat, amelyeket folyamatosan ellenőrzünk, karbantartunk, amennyiben szükséges, felújítunk. Egy erősebb nyári napon közel 50 fős szakképzett személyzettel dolgozunk, és 1500 fő érkezik hozzánk.

Mik a célok a jövőre nézve?
Rengeteg olyan ötletet szeretnénk megvalósítani, amik Magyarországon hiánypótlók lennének, ilyen például a hullámvasút. Mindenesetre nem szándékozunk ülni a babérjainkon, állandó fejlesztésekkel szeretnénk emelni az élmény értékét.

Úgy látom, nem olyan vezetők, akik az íróasztal mögül irányítanak.
Mi a tapasztalatokban hiszünk. Minél többet vagyunk terepen, annál tisztább képet kapunk a minőségről és az elégedettségről. Ez azonban nemcsak a játékokra vonatkozik, hanem a szolgáltatásra is. Különösen odafigyelünk az emberközpontú működési rendre, ez nem csak a vendégekre érvényes. Saját kollégáink is ugyanolyan fontosak számunkra, családként együttműködve igyekszünk megvalósítani a közös célt.

Szabó Virág | Fotók: Domján Attila