Las Vegas: A felnőttek játszótere
Kevés olyan város van, aminek a neve hallatán ugyanaz ugrana be mindenkinek. Las Vegas ilyen. Szinonimája a végtelen játékgépek sorának, a zsetonok csörgésének és a féktelen tombolásnak. Hiba lenne azonban leragadni az éjjel-nappal nyitva tartó kaszinóknál, hiszen Vegas ennél többet is ígér.

Kétségtelen persze, hogy a város lelkét a Las Vegas Boulevardon, ismertebb nevén a Stripen egymást érő játékbarlangok adják. A 7 km hosszú sugárúton nincsenek lakóházak, csak gigantikus szállodák, amelyeket direkt úgy alakítottak ki, hogy az első lépés azonnal a kaszinóba vezessen, még mielőtt egyáltalán elérhetnénk a szobánkig. Itt minden a pénzköltésre ösztönöz – a zajos-fényes nyerőautomaták, a luxus üzletek, az éttermek, a day spa-k –, éppen ezért a szállodák viszonylag alacsony árakkal dolgoznak, a fő bevételt a szórakoztató komplexumoktól remélik.

Ennek érdekében mindent meg is tesznek, és a játékosokkal ellentétben nem csak a szerencsére alapoznak. Las Vegas a felnőttek játszótere, ahol az idő megáll, az átlagos hétköznapoknak pedig nyoma sincs. A város egy hatalmas giccsparádé, mégis képes lenyűgözni. A szállodák nagy része egy bizonyos tematikára épít, így a Paris Hotel mini Eiffel-toronnyal hívogat, a Venetian előtt kis Velence vár gondolákkal, a New York, New York előtt a Szabadság-szobor mása áll, a filmekből is ismerős Caesars Palace pedig az ókori Rómát idézi.

Las Vegas éjszaka mutatja meg igazi arcát, amikor az egész környék fényárban úszik, az utcák pedig élettől zsongnak, de nappal is kínál látványos programokat.

♣ A 350 méter magas Stratosphere kilátótorony tetején forgó étterem és hidegrázós élményeket garantáló vidámpark működik, percekig a semmiben lógó kisvonattal.

♣ Fremont Street Experiance. A belváros sétálóutcája fölött található 450 méter hosszú, 27 méter széles Viva kijelző 12,5 millió LED égővel és egy 550 ezer Wattos hangszóró rendszerrel gondoskodik a páratlan audiovizuális élményről.

♣ Gengszter vagy az alvilág üldözője? A MOB Múzeumban mindkettő lehet, mely a Bűnös Városként is emlegetett Vegast alapító gengszterek és az alvilág üldözőinek történetét meséli el interaktív módon.

Titkos tipp:
A várostól 30-40 perc autóútra található a vörös sziklás Red Rock Canyon, másfél óra autókázás után pedig a Hoover-gáton sétálhatunk két időzóna és két állam, Nevada és Arizona metszéspontján. Ha a pénztárcánk engedi, keljünk korán, és fedezzük fel a Grand Canyon mesés tájait! A nemzeti park déli pereme egész évben nyitva, az északi oldal viszont októbertől május közepéig zárva.

Célállomás:Las Vegas, kb. 18 óra repülővel, minimum egy átszállással
Költség:600 ezer Ft-tól/fő
Ajánlott időtartam:7 nap
Kötelező úti okmányok:Gépi beolvasásra alkalmas útlevél és két évig érvényes elektronikus beutazási engedély (ESTA).
Jó tanács: Ha itt töltené a Szilvesztert, jó előre foglaljon repülőjegyet és szállást. Legolcsóbban nyáron juthat hozzá jegyhez, mivel a meleg miatt ekkor kevesebb turista érkezik.
További információ: bogair.hu

Bertalan Melinda | Fotó: stock