Applikáció segíti a borkóstolást
A borok szerelmeseinek kedvez Magyarország első, borturizmussal foglalkozó alkalmazása, a Kóstolom nevű applikáció, mely minden fontos információt tartalmaz egy-egy borászati rendezvényről.

Az applikáció első alkalommal a Rizling Generáció Egyesület által szervezett májusi balatonfüredi borkóstolón debütált, ahol a Balatonfüred-Csopaki borvidék mintegy húsz borászának – a Rizling Generáció mellett a Csopaki Kódex és a Balatoni KÖR egyesület tagjainak – több mint száz termékét, valamint 21 BalatonBort és 13 Hegybort lehetett megkóstolni.

Az alkalmazás segítségével a résztvevők a rendezvényről szóló általános információkon túl megismerkedhettek a borászatokkal és a borokkal, értékelhették őket és megtudhatták, mások hogyan vélekednek róluk, illetve a helyszínen meg is vásárolhatták kedvenc boraikat.

A Rizling Generáció Egyesület tavaly augusztusban, a Balatoni Borheteken alakult meg a borvidék huszonöt pincészetének összefogásával. Az egyesület küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését, továbbá a térség idegenforgalmi vonzerejének növelését.

Bertalan Melinda | Fotó: kostolom-info.hu