Hol vannak a munkavállalók?
Harmadik alkalommal hívtuk mini-konferenciára a környék vállalkozóit április 15-én, melyen a hazai vállalkozásokat érintő munkaerőhiányról és a probléma kezeléséről esett szó.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megrendezett Ecoport Workshopon Biermann Margit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanára és Ottó Csaba, a Man at Work ügyvezető igazgatója tartott előadást a munkaerő biztosításáról és megtartásáról, a munkaerőhiány okairól, illetve a probléma felszámolásának lehetséges módjairól.

Nincsenek könnyű helyzetben a vállalatok, pedig a munkaerőhiány a versenyképesség csökkenésével és a fejlődés megrekedésével fenyegethet.

Ennek elkerülése érdekében fontos lenne, hogy a vállalatok nagy hangsúlyt fektessenek a közösségi médiára, oldott munkahelyi légkör kialakítására törekedjenek, és teret adjanak az önmegvalósításnak, ugyanis a cégről kialakult kép a fizetés mellett nagyban befolyásolhatja a munkavállalókat. Célszerű lenne az idejétmúlt szabályokat is felülbírálni, adott esetben a kevésbé alkalmas munkaerőt a cégen belül más részlegre átirányítani.

Bertalan Melinda | Fotó: Domján Attila