Hitelre egyszerűen szükség van!
Magyarországon 2008 ősze óta szitokszónak számít a szó: hitel. Akinek van, az menekül belőle, akinek nincs, az soha gondolni sem akar rá. Több mint 8 év után oda jutottunk, hogy a vállalatoknak még ingyen sem kell a hitel, a lakosság pedig az egykori svájci frankban elérhető kamatszintnél olcsóbb forinthiteleket sem keresi. A gazdaság növekedésére viszont esély sincs, ha a vállalatokból hiányzik a hitelezési kedv.

Amennyiben dinamikusan növekedő gazdaságot szeretnénk, el kell fogadnunk, hogy a kiegyezés a kormányzat és a bankszektor között létszükséglet. Nem kell, hogy szeressük a bankokat. Azt azonban lehetetlen nem tudomásul venni, hogy jól működő bankrendszer nélkül egy gazdaság csak beteges lehet. A kormányzat elvitathatatlan érdeme, hogy az elmúlt években sokat tett a felelős hitelezésért a szabályozás átalakításával; a hitelkamatok változtatásának átláthatóvá tételével, a lakossági devizahitelezés de facto beszüntetésével, a nyújtható hitel összegének jövedelem és ingatlanérték függvényében történő limitálásával.

Ma már nem a hitel hiányzik a magyar gazdaságból, hanem a hitel fogalmának megértetése és megértése, effektív újra oktatása és érzelemmentesítése.

Következő workshopunkon ezért arra keressük a választ, hogy:

• Mi is pontosan a különbség a vállalati és lakossági hitelek között?

• Miért van szüksége egy vállalatnak hitelre?

• Mi szükséges a hitel felvételéhez, és hol kaphatnak segítséget?

INGYENES ELŐADÁS
Kérjük, hogy részvételi szándékát e-mailben jelezze!
workshop@ecoportmagazin.hu

CSERHÁTI SZABOLCS | TERÜLETI VEZETŐ
Raiffeisen Bank Zrt., Közép-dunántúli régió - Veszprémi fiók

2016. szeptember 7. | szerda | 9.00
Veszprém, Radnóti tér 1. (Kereskedelmi és Iparkamara)