Kényelem, egészség, lazaság…
…minőség, megbízhatóság... Tessék elhinni, mindenfajta elfogultság nélkül kívánkoznak elő belőlem a pozitív jelzők, de azt hiszem, ha „csak” annyit írok: életérzés, talán azzal mondom a legtöbbet. Jómagam éppen a Szerelem-sziget egy jól megtermett kőrisfáján „léghokedliztem” a mára Lőrincz Balázs Boldizsár nevével fémjelzett ZeroGravity Manufacturer egy mutatós függőszékében, de a felfüggesztés tulajdonképpen bárhol megeshet: lakásban, ház gerendáján, teraszon, hajón, hídon, irodában, fesztiválon… Korlátok nincsenek, csak fa és vászon, meg egyébként is: „Minden fejben dől el”!

15 éves, kamaszkorú a cég, amely a sok-sok megelégedett, kényelmesen és egészségesen élni szerető vásárló és rajongó elismerésén túl magáénak tudhatja az igencsak szigorú feltételek mellett elnyerhető Árukereső Megbízható Bolt díját is. Hogyan kezdődött?
A történet négy, szabadságában lelkesen kiteljesedő, magyar fiatalemberről szól, akik San Diego tengerpartján nyaraltak éppen, és a sokadik Margarita koktél után betértek egy olyan helyre, ahol függőszékek lógtak. Beleültek és annyira borzalmasan kényelmetlenül érezték magukat, hogy akkor és ott kitalálták, ők bizony tudnak ennél jobbat is tervezni. Azóta a vállalkozás némiképp átalakult, s bár a kezdeteknél jómagam nem voltam jelen, mondhatni mégis rám hagyományozódott, így a cég 9 éve – amióta én csinálom – veszprémi székhelyűvé vált – ma már egymagam járom az országot-világot.

A cégnév magában hordozza a „varázslat” lényegét. Hogy is van ez?
A NASA-nak van egy ún. nulla gravitációs elmélete, ez a „zerogravity”, és a már említett fiatalemberek a függőszék tervezését egy az egyben ráhúzták erre. Ennek a lényege, hogy a székben ülve a fenéken van a súly, így a gerinc, a derék teljesen tehermentes és a nagylábujj éppen egy magasságban van a szívvel. Ebben az állapotban a legkedvezőbb a véráram, a szív ilyenkor küzd a legkevésbé a gravitáció ellen, azaz szervezetünk szempontjából a legideálisabb pozícióban vagyunk. Így bárkinek, aki szeret egészségesen pihenni, ez a függőszék ideális alkalmatosság lehet: kisgyermeknek, szoptatós anyának, derék- és gerinc nyavalyásoknak, visszér ellen, pihenni, olvasáshoz, dolgozni, csak úgy, netán szerelmesen elbillegni… egyszóval a legtöbb mindennapi cselekvésünkhöz ideális és tökéletes.

Olyannyira és valóban gyógyászatilag is helytálló a találmány, hogy ámbár egészségügyi szakember a kitalálásában nem vett részt, de azóta is, aki ezen a területen jártas, több tucat betegséget felsorol, amire jó hatással van.

Minőségi termék tökéletesre fejlesztve. Tervezel újabb terméket a piacra?
Éppen most került piacra a ZG Kids fantázianévre keresztelt termék, ami 3-10 éves korú gyermekek számára ajánlott, és gyakorlatilag ugyanaz, mint a felnőtteknek szánt, csak annak 30%-al kicsinyített másáról van szó. Számukra a kisebb méret a kilátás és mindenfajta komfortjuk szempontjából ideálisabb. A kiegészítőket tekintve pedig semmiben nem különbözik a nagyobb testvérétől. Igény persze újabb termékekre volna, de mi alapvetően arra törekszünk, hogy amink van, azt tökéletesítsük, így hamarosan nyakpárna, újságtartó is gazdagítja majd a repertoárt és szolgálja a székekben heverészők kényelmét.

„Nem egy terméket, hanem egy életérzést szeretnénk átadni az embereknek.”

A bővülés nem feltétlenül csak termékek vonatkozásában tud megvalósulni, hanem a cég, így a függőszékek által képviselt üzenet terjesztésében is.
Nem vagyok tipikus profitorientált vállalkozó, sokkal inkább az a célom, hogy azok az emberek, akik kapcsolatba kerülnek velünk, egy olyan dolgot kapjanak, ami nekik pluszt jelent. Ezért a bővülés kapcsán is az egészséges életmód – mint szlogen – vezérel. Ami ezzel kapcsolatosan nagyon közel áll hozzám, az elsődlegesen a kerékpározás és a kézilabda, én ezzel is igyekszem népszerűséget teremteni annak, ami hasznos. Ezért tavasszal fejembe vettem például, hogy kimegyek bicajjal a kézilabda BL döntőre annak fővárosába, Kölnbe.

Hirtelen azon kaptam magam, hogy támogatóim vannak, blogot írok – www.facebook.com/fektelenulkolnig2016 - és van 1600 követőm. 1429,5 km, nettó 14 nap, egy régi bringa újragondolva, névvel, vércsoporttal, a veszprémi kézicsapat színeivel, logójával ellátva…. Végül mindezt a hosszú távú kerékpározás, a kézilabda népszerűsítésére használtam fel.

A kerékpárúton túl, Veled és a függőszékekkel hol lehet találkozni?
Állandóan úton vagyok, fesztiválok, rendezvények, külföld… Világszerte forgalmazok, ott vagyok nívósabb zenei fesztiválokon, és szerencsére a termék annyira ismert külföldön is, hogy most már Európa legnagyobb hajó show-ira hívnak, hiszen olyan a tematika és a méret, hogy a szék gyakorlatilag bárhova fellógatható. Olvasó-, önvédelmi táborokban, spirituális rendezvényeken, hazai és külföldi motoros találkozókon immáron szolgáltatóként (is) megfordulok. Van, aki gondolkodószéknek vásárol egy-egy darabot, van, aki munkavállalói, tárgyalópartnerei számára szeretne ideális körülményt teremteni, illetve van, aki a függőszékek kényelmével VIP ügyfelei számára kínál fesztiválos körülmények között nyugvópontot. Visszajelzésekből tudom, cégek esetében ez annyira jól bevált, hogy a munkamorál hatékonyabb, a dohányzási inger visszafogottabb lett. Már ezért megéri!

Ring Júlia | Fotó: Babják Tamás