„Életöröm” Idősek Otthona és Nyugdíjasház: kényelem és biztonság
A kényelmes és szeretetteli gondoskodást szem előtt tartó veszprémi Életöröm Idősek Otthona 50 lakásos nyugdíjasházat épít idén, ahova az első lakók már 2016 novemberében beköltözhetnek.

A veszprémi Életöröm Idősek Otthona az elmúlt időszakban dinamikus fejlődést tudhat magáénak: a már meglévő 108 mellé tavaly 16 új lakóegység épült, idén pedig elkészül az 50 apartmant magába foglaló nyugdíjasház. Ez szinte minden olyan igényt kielégít, amire egy biztonságos és kényelmes életre vágyó nyugdíjasnak szüksége lehet.

A páratlan természeti környezetben felépülő nyugdíjasház különlegessége, hogy az idősek otthona szolgáltatásai is rendelkezésre állnak a nyugdíjasház lakói számára, így teljes körű ellátással garantálják a mindennapok biztonságát.

A majdani lakóknak is biztosítják a napi háromszori étkezést, az éjjel-nappali porta- és nővérszolgálatot, mentálhigiénés gondozást, mosást, takarítást, napi gyógytorna szolgáltatást, közösségi foglalkozásokat, hitélet-gyakorlást és szabadidős programszervezést.

A lakások

A 29 m2 és 48 m2 közötti lakások szobái kiváló minőségű hő- és hangszigetelő falazattal készülnek. Az előtér és a fürdőszoba padozata járólapos, a lakószoba parketta burkolatot fog kapni. A lakrészeket bútorozatlanul adják át annak érdekében, hogy a lakók akár ízlésüknek megfelelően saját bútoraikkal alakíthassák igazi otthonná. Az idősotthon és a nyugdíjasház épülete egy közös, szél- és zajvédett gyönyörű belső kertet, pihenőudvart fognak közre.

A lakások tervezésénél a természetes anyagok felhasználásával a teljeskörű kényelem feltételeinek megteremtésére törekedtek a tervezők. A Életöröm Idősek Otthona és környezete akadálymentes, a lakásokat kimondottan az idősek igényeihez igazítva alakították ki, és szerelik fel. A nyílászárók (bukó-nyíló ablakok) fából készülnek, a lakások erkélyesek, a szobákat a tűző naptól beépített redőnyök védik, valamint a még nagyobb kényelem elérésének érdekében klimatizáló berendezés beszereléséhez megfelelően előkészítettek.

Minden lakás fővonalas telefonnal, nővérhívóval, kábeltévével és internet hozzáféréssel felszerelt. A nyugdíjasház minden apartmanja teljes értékű konyhával rendelkezik. A fürdőszobák a nehezebben mozgó lakók számára is biztonságot nyújtanak. Ezt szolgálják a megfelelő méretek, a kapaszkodók és a csúszásmentes-süllyesztett zuhanytálcás kialakítás is. Minden fürdőszobában lehetőség van mosógép elhelyezésére is. Az előtérben nagyméretű gardróbszekrény található.

Az új nyugdíjasház apartmanjai után előzetesen nagy igény mutatkozik, amit bizonyít, hogy az átadás előtt a lakások fele már gazdára talált. A beköltözés feltételeiről a 06-88-688-100-as számon, és a www.eletorom.hu weboldalon kaphat bővebb információt. (X)

Gesztesi Ákos