Veszprémben a vidék színes gasztronómiai palettája
20 étterem, a vidéki vendéglátás krémje gyűlt össze szeptember 11-én a veszprémi vár impozáns kulisszái között, a Szentháromság téren, hogy együtt főzzenek egy jót és elkápráztassák a nagyérdeműt.

Debrecen és Pannonhalma után itt rendezték meg a nyolcadik SVÉT rendezvényt, az év legjobban várt gasztrorandevúját. Az érdeklődés nem is maradt el: rekordidő alatt beteltek a helyek, a házigazda Chianti Étterem és a jelenlévők pedig valóban kitettek magukért.

Az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében a résztvevőknek egy hagyományos magyar, illetve egy önazonos kreatív fogást kellett elkészíteniük. Igazi csúcsgasztronómiai ínyencségek kerültek a tányérokra: például vargányapuding házi kenyérrel, vargánya krémleves, „fogas zserbó” és nyúl vadas. Mindehhez a borokat a Balatoni Kör borászai válogatták, majd a Baricska Csárda cigányzenekara idézte fel a Jó ebédhez szól a nóta hagyományait.

A jó hangulatú esemény remek lehetőséget adott arra, hogy az éttermek megmutassák, hol tart aktuálisan a konyhájuk. A SVÉT illusztris szervezete nem akárkiket vesz fel tagjai közé: a szívből jövő vidéki vendéglátás, a minőségi alapanyagok és a hagyományok tisztelete alapkövetelmény.

Bertalan Melinda | Fotó: Domján Attila