Itt az ideje pótolni a D-vitamint!
Egyes kutatások bizonyítják, hogy a nyáron feltöltött D-vitamin raktárok az ősz végére kiürülhetnek. Mivel az őszi napsugárzás már nem elegendő a szükséges D-vitamin-mennyiség termeléséhez, mindenkinek javasolható az étrendkiegészítők szedése mellett a szoláriumozás is.

Amellett, hogy a nyári barnaság minden évszakban régóta trendinek számít, nem csak emiatt érdemes felkeresni a megfelelő minősítéssel és korszerű gépekkel felszerelt szoláriumokat.

Vitathatatlan, hogy a nyári barnaság visszaszerzése fontos, és az is köztudott, hogy a szolárium jó hatással van a téli depresszióra, azonban sokan nem csak emiatt látogatják rendszeresen a szalonokat.

Egyre többen vannak azok, akik kozmetikai hatásaik miatt fekszenek, vagy épp állnak a csövek elé.

Ahhoz azonban, hogy sikeres és biztonságos legyen a szoláriumozás, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen bőrünk fototípusa, érzékenysége. Míg a fehérbőrűeknek jobban oda kell figyelniük magukra, addig a sötétebb tónusú bőrrel rendelkezők a barnulás szempontjából szerencsésebbek.

A fototípusokba sorolás alkalmas arra, hogy különböző osztályokba soroljuk a napozás során kiváltott bőrreakciókat.

  • Fototípus I: Tejfehér, mindig leégő és soha nem barnuló bőr (vörös haj, szeplők).
  • Fototípus II: Világos bőr, ami könnyen leég, de eseténként elérhető az enyhe barnulás (sok szeplő).
  • Fototípus III: Világos vagy normál bőr, amely ritkán ég le és könnyen barnul (kevés szeplővel).
  • Fototípus IV: Középbarna bőr, amely leégésre nem hajlamos, szépen, foltmentesen barnul (nincsenek szeplők).
  • Fototípus V: Barna bőr, amely sosem ég le és mindig foltmentesen barnul a bőr (nincsenek szeplők).
  • Fototípus VI: Fekete bőr, leégésre képtelen (nincsenek szeplők).

Bármilyen bőrtípussal is rendelkezünk, jó ha tudjuk, hogy a mesterséges napfényt adó szoláriumcsövek akár hússzor is intenzívebben „sütnek” a napnál, így tanácsos a szalonba járásban is tartani a mértékletességet. Bőrtípustól függetlenül leggyakrabban a 48 órás idő-intervallumot szokás javasolni.

A tanácsok betartása mellett érdemes olyan szalont választani, amelyik rendelkezik a megfelelő berendezésekkel és szakképzett személyzettel. Ők tanácsokkal is elláthatnak bennünket. Veszprémben ideális választás lehet a két üzlettel is rendelkező Luxura. (X)

Szűcsné Pichner Petra és Sudár Beatrix 2009-ben nyitották első szoláriumukat. Minőségi szolgáltatás nyújtása volt a céljuk, melyet korszerű szoláriumgépek, az EU által szabályozott csövek és szakképzett személyzet biztosított a vendégek számára. A sok pozitív visszajelzést követően és a megnövekedett igényt kielégítve 2015-ben megnyitották második üzletüket is. A célkitűzés itt sem tér el a kezdetitől: a vendégeket letisztult, igényes és a tisztaság érzetét sugárzó környezetben egészséges, napbarnított színűre varázsolni.

Veszprémben két helyen barnulhatunk náluk:
8200 Veszprém, József Attila u. 42.
8200 Veszprém, Török Ignác u. 02.