Szurkolás és program egy helyen
A Horgos utcában 2016 nyarán nyitotta meg kapuit Veszprém első tipikus sportbárja, a Grund. A meccsrajongók hamar kedvenc helyükké választották, ahol nemcsak a közös sörözéseké és a laktató falatoké a főszerep, hanem szervezett programoké is. Napi menüzni is lehet a Grundban, az étlapot januártól bővítik.

Két teremben összesen 4 nagyképernyős tévé, tágas belső tér, több mint 80 mez, és ereklye a falakon (a kollekció nagy része a tulajdonos-házaspár 20 éves gyűjtése!) Ez a látvány fogadja az ide betérőket, legyen szó akár a veszprémi kézisek, futsalosok, kosarasok vagy bármelyik népszerű csapatsport rajongóiról. De nem csak ők jöhetnek!

Czinczás-Varju Veronika és Czinczás Dávid régóta nagy sportrajongó hírében állnak, ám a feltételek csak idén álltak össze ahhoz, hogy saját üzletet nyissanak. Elmondásuk szerint mindig is egy olyan helyről álmodtak, ahová ők és barátaik is szívesen betérnének. Sportkedvelőként adta magát az ötlet, hogy egy olyan bárt hozzanak létre, ahol egyszerre lehet hajnalig tartó meccseket nézni (az összes sportcsatornával, akár egyszerre négy különbözőt is!), és közben jókat enni. Ami az étlapot illeti, januártól bővítik a megszokott saláták, húsételek, pizzák és hamburgerek amúgy sem karcsú választékát.

Úgy tűnik, megtalálták a piaci rést, Veszprémben és környékén ugyanis ez az egyetlen hely, ahol speciálisan a sportrajongók igényeihez alkalmazkodnak. A Grund népszerűségét jelzi, hogy alig fél évvel indulásuk után rendszeresen jönnek az ország több pontjáról szurkolók célzottan, ha a veszprémi kézilabdások meccseire kíváncsiak. Itt fogyasztanak a mérkőzések előtt, de a meccsek után is a Grundban „vezetnek le”.

Teltház esetén akár 80-90 fő is kényelmesen elfér a két teremben, ám a meccsnézésen és egy kellemes vacsora elfogyasztásánál többet ígér a hely. Szeptember óta napi menü várja a korgó gyomrokat, hétfő esténként az országszerte elterjedt QuizNight-ot rendezik meg, olykor-olykor pedig egyéb kvíz vetélkedőket is szerveznek. A nemrég elindított darts bajnokság hónapról hónapra több versenyzőt vonz.

A tulajdonosok tervezése/szervezése alatt áll több olyan közönségtalálkozó, és élménybeszámoló megtartása a Grundban, amelynek során válogatott labdarúgók és olimpikonok mesélnek majd a világversenyeken szerzett tapasztalataikról. Az „üres” hétvégéken ikonikus mérkőzések vetítését tervezik a négy nagyképernyős televízión – a hajdanán volt sportolók bevonásával. (X)

Gesztesi Ákos | Fotó: Babják Tamás