Csipkéből szőtt álmok
Lázas sürgölődés a nagy nap előtt, hogy minden teljes pompájában ragyogjon: egy esküvő vagy bál az öröm percei mellett a szervezés nehézségeit is magában hordozza. Ami az öltözéket illeti, a La Tulipe Blanche Esküvői és Alkalmi Ruha Szalon profi gárdája vendégközpontú filozófiájával arra törekszik, hogy a terheket levéve a jegyespár és a vendégek válláról, ők csak a fenséges pillanatok megélésére koncentrálhassanak.

Orcsik Viktória öt lánygyermek édesanyjaként pontosan tudja, mit jelent a tökéletes ruha utáni „vadászat” és az érzés, mikor végül megvan a „kiválasztott”. És azt is, ha az erőfeszítéseket mégsem koronázza siker. Az esküvői- és alkalmi ruhák piaci rését kitöltve született meg az ötlet, hogy létrehozzon egy olyan üzletet, ahol mindenki megtalálhatja a számítását.

A magas minőséget, a kézműves örökséget és a trendeket ötvöző üzletben luxus és középkategóriás ruhák széles választéka várja a hölgyeket és az urakat szín, méret és forma tekintetében is: az esküvői kollekciót külföldről hozatják, az Amerikában rendkívül népszerű és itthon ritkaságnak számító Enzoani, valamint a gyönyörű csipkeruhákat áruló holland Modeca szalonból, a régebbi darabok mellett pedig egyre több található meg a 2017-es kollekcióból is. A folyamatosan bővülő választék részét képezik az egyéb alkalmi és menyecske ruhák, ékszerek, hajdíszek, cipők, harisnyák és a kifejezetten menyasszonyi ruhához készült, tökéletes formát adó, csúcsminőségű olasz fehérneműk.

Természetesen az urakról sem feledkeznek meg: teljesen egyedi, méretre szabott, kézzel varrott öltönyben állhatnak az oltár elé, melyekért Tatai Lajos mester felel. Mindehhez az üzlet saját varrodájában színben és formában harmonizáló ing, mellény és nyakkendő készül, a jövőben pedig várhatóan férfi cipők is érkeznek.

A vendég igényeinek kiszolgálása itt azonban nem áll meg: a stáb lelkileg is próbál adni valamit, a maguk módján igyekeznek minél gördülékenyebbé tenni a nagy nap előkészületeit. „Üzleti filozófiám lényege, hogy aki távozik tőlünk, azt egy olyan ruhával tegye, amit megálmodott magának, amiben királylánynak, királynak érzi magát” – mondja Orcsik Viktória.

Éppen ezért nem csak kölcsönzéssel, eladással foglalkoznak: kérésre meg is varrják az álomdarabot, emellett mindenkit ellátnak tanáccsal. „Ha úgy látjuk, hogy nem a megfelelő darabot választotta a hölgy, igyekszünk terelgetni – ebben két fantasztikusan hozzáértő, kedves kolléganőm segít –, de természetesen senkire nem szabad semmit ráerőltetni, mindenki véleményét meghallgatjuk. Ez az ő nagy álmuk, azt kell megvalósítanunk. És erre garanciát is vállalunk: az utolsó pillanatban is ellenőrizzük, hogy biztosan jól áll-e a ruha, a kiállításokon pedig folyamatosan képezzük magunkat, hogy mindig a legjobbat nyújtsuk.” (X)

La Tulipe Blanche – A fehér tulipán Nem véletlen az üzlet neve, franciául ugyanis fehér tulipánt jelent. Előbbi egyértelmű, de utóbbi is szimbolikus értelemmel bír: „Nézzük csak, milyen törékeny az a szár, ami a tulipán szirmait tartja, mégis megtartja és büszkén viseli a gyönyörű virágzatot! Ilyenek a menyasszonyok is, amikor betérnek hozzánk: törékenyek, de amint megtalálják a hibátlan ruhát, már magabiztosan ragyognak.”

Bertalan Melinda | Fotó: Domján Attila