Világmárka bontogatja szárnyait Herenden
Egymilliomodik mérőóra-szekrényét adta át a Jáger csoporthoz tartozó Csatári Plast Kft. október végén, mely töretlen fejlődésével bizonyítja, hogy bátor és elkötelezett vállalkozások segítségével kijuthat a magyar gazdaság abból az erdőből, ahova a gazdasági válság alatt került.

A cég sikeréről elismerően nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a 2008-as válság megmutatta, mennyire „féloldalassá” vált a gazdaság, miután hosszú időn át elhanyagolták a magyar vállalkozásokat, mivel a megváltást sokan a külföldi tőkétől és a nagyvállalatoktól várták.

Holott a rendszerváltás idején is voltak szép számmal olyan vállalkozások, melyek nem féltek kihasználni a lehetőségeket. Ezek részben azok a családi cégek, amelyek a 80-as évek második felében "garázsokból és fészerekből" indultak el, és mára a magyar találékonyságot és az innovatív gondolkodást képviselve jól működő vállalkozásokká váltak.

Erről a hozzáállásról tesz tanúbizonyságot a Csatári Plast Kft. is, melynek termékei idehaza és Romániában is vezetők, és három kontinensen megtalálhatók. A mérőóra-szekrényeken kívül majolika termékeket, újrahasznosított műanyagból készült burkolóelemeket is gyártanak. Legfontosabb hazai partnereik az áramszolgáltatók és a villamos nagykereskedelmi hálózatok, de a Magyar Suzuki számára is fejlesztenek és gyártanak villamos tokozatokat, 2016 és 2020 között pedig a cégcsoport a Pannon Egyetemmel közösen vesz részt kutatás-fejlesztésben.

A cég példája minden vállalkozás számára követendő minta lehet, amit az elmúlt időszakban megnyílt 12 ezer milliárd forintnyi forrás is segít.

Bertalan Melinda | Fotó: Domján Attila