Palackba zárt egészség
Bágyadt reggeleken, a nagy rohanás közepette időnként jól jön egy kis lendület és vitalitás. Nem is kell messze menni érte: a veszprémi #Fresh2Be – The Healthy Lifestyle lébárban egészséges levek formájában palackba zárva kapjuk a frissességet.

Pozitív gondolatok a falakon, egyszerű, de vidám képek, néhány ízlésesen elrendezett asztal és szék, letisztult dizájn. A Kossuth utcai #Fresh2Be-be belépve rögtön kellemes hangulat fogad, egyértelműen megfogalmazva az üzletvezetők hitvallását: törődjünk egy kicsit magunkkal, figyeljünk oda az egészségünkre, és máris jobban érezhetjük magunkat!

A gondolat szerencsére ma már egyre többekben ereszt gyökeret, a megvalósítás azonban nem mindig egyszerű. Ahhoz, hogy valóban tenni tudjunk önmagunkért és az egészségünkért, megfelelő partnerek is szükségesek: magas minőséget képviselő szolgáltatók, akik szívvel-lélekkel végzik a dolgukat és állítják elő termékeiket.

A #Fresh2Be teljes mértékben megfelel ennek a kritériumnak. Amikor a sporttal, egészséges életmóddal foglalkozó Tőszegi István két, szintén a sporthoz közel álló barátjával összefogva létrehozta az üzletet, elsősorban az motiválta őket, hogy egy olyan helyet működtessenek, ami az egészség kis szigeteként funkcionálhat.

Az alappillérek hozzá: szezonális gyümölcsökből és zöldségekből készült, prémium minőségű juice-ok és smoothiek 14 különböző verzióban, amelyek mind helyben, hidegen préselve és frissen készülnek, 100 százalékban színezék- és adalékmentesen, saját receptúrák alapján. Termékpalettájukon emellett saláták és nadaps mézesített zöldségek is megtalálhatók, valamint viszonteladásra a Mosoly cukrászda kiváló laktóz-, glutén-, és cukormentes süteményeit is kínálják.

Komplex szolgáltatást szeretnének nyújtani, egy olyan helyet álmodtak meg, amely az Y és Z generációhoz és az idősebb korosztályokhoz is képes egyaránt eljuttatni az üzenetet: az egészség megőrzését nem lehet elég korán kezdeni, a megelőzés pedig még mindig sokkal könnyebb, mint a visszaszerzésért folytatott küzdelem.

„Hisszük, hogy az egészségünkhöz is úgy kell viszonyulnunk, mint a bolygóhoz, amelyet csak kölcsönbe kaptuk, így spórolnunk kell a tartalékainkkal. Persze a testünk a sajátunk, az egy templom, de ha mi egészségesek vagyunk, az a szeretteinket is tölti, kölcsönösen működik a dolog.” A dzsúszok pedig kifejezetten hatásosak ebből a szempontból: kívül-belül felüdítenek, sokkal energikusabbá tesznek. Egészen másként indul a nap, ha reggel megiszunk belőlük egy pohárral.

S mivel mindhárman sporttal foglalkoznak, tervben van, hogy a jövőben a mozgás is nagyobb szerepet kapjon az üzletben. Elképzeléseik szerint a későbbiekben egy #Fresh2Be sportszombatot is szerveznének, aminek keretében például futóversenyre invitálnák a veszprémieket, a távot sikeresen teljesítők pedig jutalomként egy dzsúszt és egy szelet sütit kapnának. De ha valaki úgy érzi, a futásra nem áll készen, annak sem kell megrettennie: sétával, így akár családostul, babakocsival is teljesíthető a táv. Aki viszont kifejezetten versenyként tekint a kihívásra, az beérkezéskor megkapja az idejét, amit a következő alkalommal megdönthet.

„Veszprém nagyon szép kisváros, remek adottságokkal – mondják. – De ne csak emiatt legyen jó itt élni, hanem azért is, mert a közösség odafigyel magára.” (X)

Bertalan Melinda | Fotó: Domján Attila