MERÉSZ, KARAKTERES, MÉGIS KIFINOMULT
A Lexus világszerte arról vált ismertté, hogy állhatatosan keresi a tökéletességet, a kimagasló minőséget, illetve termékeiben törekszik a kifinomult csúcstechnológiai megoldásokra. Az új Lexus RX 450h a maga 313 lóerejével, a merész dizájnnal, és úttörő technológiájával mindezt bizonyítja.

A Lexus 1998-ban mutatta be az RX-et, az első olyan szabadidő-autót, ami egy luxus limuzin finom kidolgozottságát kínálta. 2004-ben újra felkavarták az állóvizet: ekkor érkezett az úttörőnek számító RX 400h SUV, a világ első hibridhajtású luxusautója.

A japán márka termékeiben törekszik a kifinomult csúcstechnológiai megoldásokra. A Lexus hagyományos erényeit, a páratlanul magas összeszerelési minőséget, a belső tér fényűzését és a különleges technológiát tovább erősíti, hogy a vállalat modellpalettája az évek során látványosan frissült, s ezek a kiváló menetdinamikát és modern technológiákat kínáló új termékek egyre erősebben hatnak a vásárlók érzelmeire. Ma a Lexus az első – és egyetlen – prémium autógyártó, amely a full hybrid hajtású járművek teljes palettáját kínálja.

Nekünk a 2016-os RX450h-t – a valaha volt legmerészebb vonalvezetésű Lexust – az Autóház Veszprém Kft. jóvoltából sikerült fotóznunk Alsóörsön. Hibátlan, maga a kifinomult luxus.

Az új Lexus RX

A legújabb Lexus RX 450h egy teljesen újszerű luxus SUV merész dizájnnal, hibátlan kidolgozással és úttörő technológiával. Az RX 450h fejlesztése során több területen is igazi áttörést kellett elérniük a Toyota tervezőinek. Azt mondják, hogy mialatt dizájnereik éjt nappallá téve dolgoztak minden idők legütősebb Lexus SUV modelljének megformálásán, addig mesterpilótáik az RX 450h futómű-beállításait finomították a Nürburgringen. Mindeközben technikusaik új festési eljárást dolgoztak ki, ami tökéletesen képes kiemelni a jármű ultra-éles vonalait – vagyis azt a jellegzetes formavilágot, aminél „élesebb” talán sosem született még a japán dizájn-stúdióiban.

Menet közben

Az RX 450h motorháztetője alatt a legújabb Lexus Hybrid Drive rendszer intelligensen kombinálja a 3,5 literes V6-os benzinmotor és a két elektromotor teljesítményét, megszakítás nélkül juttatva hajtóerőt mind a négy kerékre. Az elektromotorok folyamatos nyomatékleadásának köszönhetően az autó 7,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, CO2-kibocsátása a 18 colos, könnyű, fém keréktárcsákkal szerelt Eco modellváltozat esetében mégis csupán 120 g/km.

Ha az autót elektromos hajtás üzemmódban használjuk, szinte teljes csendben, üzemanyag-fogyasztás, CO2- és NOX-kibocsátás nélkül autózhatunk. Az RX 450h hibrid akkumulátorát sosem kell újratölteni, s mivel minimális helyet foglal el, az 539 literes csomagtérben bőven jut hely a csomagjaink számára.

Ami a 450h méretét illeti, az elődhöz képest 12 centiméterrel nőtt, vagyis a 2 tonnás autó 4890 mm hosszúra sikeredett. A szélessége pontosan 1895, míg a magassága 1685 mm.

Megerősített karosszériájának, tökéletesített első futóművének és új kormánytechnológiájának köszönhetően a legújabb RX 450h hihetetlenül precízen és élvezetesen irányítható. Fejlett lézerhegesztési és ragasztási eljárások gondoskodnak arról, hogy a kocsitest olyan erős legyen, ami egy SUV-tól elvárható – és olyan merev, ami autópálya-tempó mellett is élvezetes autózást biztosít.

Az RX 450h modellben az E-FOUR rendszer biztosít folyamatos teljesítmény-leadást és magabiztos tapadást, még a legkeményebb terepen is. Az innovatív E-FOUR hajtásban a hátsó tengelyhez egy 50 kW-os elektromotor kapcsolódik, ami szükség esetén késedelem nélkül adja le forgatónyomatékát.

A középkonzolon elhelyezett üzemmód választó segítségével mi választhatunk az ECO, NORMAL, SPORT S és SPORT S+ beállítások közül, hogy a lehető legjobban érvényesüljön autója takarékossága, dinamizmusa vagy kifinomultsága. Ezenkívül a CUSTOMIZE beállítást is használhatjuk, személyre szabva a motor, a hibridrendszer, a futómű és a klíma működését.

Biztonság

A Lexus mindig is élen járt a biztonsági és vezetősegítő rendszerek fejlesztésében, és minden újmodelljét a világ legnagyobb vezetési szimulátorán teszteli. A balesetmegelőzési kutatások terén betöltött vezető szerepüknek megfelelően az új RX felszereltségében most a forradalmian új Lexus Safety System + az alapfelszereltség részét képezi.

A csomag része a gyalogos észlelővel kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, a sávtartó asszisztens, az éjszaka jobb látási viszonyokat teremtő automatikus távfény-vezérlés és az adaptív sebességtartó automatika, ami az elöl haladó jármű tempójához igazítja az RX sebességét.

Az új RX 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP 2015-ös töréstesztjén, és a gyalogos biztonság terén is ez a jármű szerezte meg az eddigi legmagasabb pontszámot a nagyméretű SUV-k osztályában.

Prémium márka költözött Veszprémbe

Amennyiben további információkat szeretne megtudni az autóról, vagy Ön is szívesen megcsodálná, esetleg kipróbálná a Toyotához köthető luxusmárka legújabb modelljeit, a veszprémi Toyota kereskedésnél, az Autóház Veszprém Kft.-nél érdemes érdeklődni, ahová 2016 decemberének elején érkeztek meg az első Lexusok. Itt teljes körű szervízt is garantálnak az összes Magyarországon értékesített Lexus gépjárműre.