Kicsit megújultunk
10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indult a kkv-knak, MFB pont nyílt Veszprémben, Tanácsadó testületet alakítottunk magazinunknál. Projekthírek röviden.

Az összes vidéki szálláshely megújulhat

Magyarország eddigi legnagyobb szálláshely-fejlesztési konstrukciója indul el szeptemberben: a mintegy 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program során 2030-ig közel 30 ezer szoba újulhat meg, a felújított helyek pedig 20 százalékos árbevétel-növekedést érhetnek el a beruházással. Ezzel nem csak a szállodai szektor minőségi szintlépése valósulhat meg, de a beruházás legfőbb célja, hogy ösztönözze az egyes turisztikai élményelemek csomaggá emelését, amely a magyar turizmus versenyképességének növelése mellett hosszabb tartózkodási időt és vendégköltést eredményezhet. A fejlesztések régiónként ütemezettek lesznek, elsőként a Sopron-Fertő, Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség, valamint a Balaton térségében hirdetik meg a lehetőséget.

Bővebb információ: kisfaludyprogram.hu

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indult a kkv-knak

10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pénzből 1100-1200 kkv-nál több mint 5 ezer új munkahely jöhet létre és további mintegy 10 ezer már meglévő megőrzését is támogatják. A program legfőbb célja ezzel a területi különbségek csökkentésén és a helyi gazdaság megerősítésén túl a teljes foglalkoztatottság megteremtése, melyben a kkv-knak kiemelt szerep jut, hiszen ők teszik ki a Magyarországon működő vállalkozások 99%-át, és a magyar foglalkoztatotti létszám több mint 70%-a náluk dolgozik.

Bővebb információ: vosz.hu

MFB pont nyílt Veszprémben

Augusztustól Veszprémben is közvetlen tájékoztatást kaphatnak az ügyfelek a 2014-2020-as fejlesztési ciklusra vonatkozó, visszatérítendő uniós támogatások igénybevételével kapcsolatban az OTP Bank Dózsa György úti fiókjában megnyílt MFB ponton. Érdemes kihasználni a lehetőséget, hiszen az energiahatékonysági, infotechnikai fejlesztésekre, K+F+I projektekre, a versenyképesség és a kapacitás bővítésére, valamint foglalkoztatásbővítésre fordítható támogatások és konstrukciók a kisebb cégeknek is jó ugródeszkát jelenthetnek. A Veszprémben megnyílt ponton ehhez minden segítséget megadnak a szakértők, emellett a megyében még Pápán, Várpalotán, Balatonfüreden, Tapolcán, Ajkán, Balatonalmádiban, Zircen, Sümegen és Devecserben nyílik MFB pont.

Bővebb információ: vehir.hu

Tanácsadó testületet alakítottunk magazinunknál

A folyamatos megújulást szem előtt tartva alakult meg az Ecoport magazin tanácsadó testülete, hogy a lap még jobban lekövethesse az aktuális trendeket. A testület tagjai – Gazsi Attila, a VOSZ megyei elnöke, Juhász Rita kommunikációs szakember, Lencsés Tamara turisztikai szakember és Hajas Bálint, a MÉZ Rádió stratégiai igazgatója – elsősorban a lap arculati és tartalmi fejlesztését segítik, melynek eredményei már a legfrissebb számban is megjelennek. Jövőbetekintő címmel új rovat indult, ahol a gazdasági szférában már sikereket elért fiatalokat mutatunk be, az Eco-top rovat pedig a legkiemelkedőbb turisztikai, gasztronómiai helyszíneket, technikai újdonságokat veszi sorba. Aktuális témákra fókuszál Üzlet-trend rovatunk, míg a Pénz-mozgás rovatban ezentúl a lehetőségek és kiadások oldaláról járjuk körbe a sport témakörét, de folyamatosan jelentkezünk egy-egy tematikus melléklettel is.

Bertalan Melinda | Fotó: internet, Domján Attila