Újragondolt magyaros konyha mediterránnal fűszerezve
A hamarosan felnőtté váló Oliva étteremben a modern szemléletű, de tradicionális magyar ízek találkoznak a mediterrán konyhák remekeivel. Mindezt a legkiválóbb alapanyagokból, a sznobizmustól messze.

Tornyos Balázs, az Oliva 15 éve regnáló főszakácsa szerint nem is lehet más céljuk, minthogy az embereknek a lehető legjobb környékbeli alapanyagokból jó minőségű, mégis elérhető árú ételeket prezentáljanak. Az étlapon az óriás sertésbécsitől és a friss, „nőies” fogásoktól elkezdve megtalálhatók az olasz, a francia, a spanyol, a török, a görög és a közel-keleti mellet a tradicionális magyar konyha újragondolt ízei is. „A harcsapaprikás a hagyományos elkészítési mód helyett karakteres paprikás mártással, roston sülve, fokhagymával és tejfölhabbal készül. A fine-dining abszolút távol áll tőlünk. Jó ízű, házias jellegű konyha jellemző ránk. Jó alapanyagokkal dolgozunk, a célunk pedig az elégedett vendégkör. A jövőben is szeretnénk tartani ezt a minőséget” – meséli. Krétatáblás ajánlatukat kéthetente, nagyétlapukat pedig háromhavonta váltják.

A Gault&Millau étteremkalauztól 2017-ben 12 pontot kapó étteremben rendszeresen tartanak borvacsorákat, tematikus esteket. BBQ-hétvégék, sushi-napok, halhét – csak néhány azok közül, amelyekbe a gasztronómia szerelmesei időről-időre belekóstolhatnak a veszprémi Oliva étterem barátságos és borostyánnal felfuttatott falai között.

Gesztesi Ákos ǀ Fotó: Babják Tamás