Meglepetés a város közepén
Hangulatos árkádok, zegzugok, kis terek – minden ízében mediterrán hangulatot áraszt az Oliva Hotel és Étterem.

A szálloda 2009-ben még csak egy kis panzióként üzemelt 11 szobával, majd 2012-ben nyitott meg a hotel új szárnya plusz 9 szobával, egy reggelizőteremmel, és egy apró wellness helyiséggel. Így a hotel 20 szobával Veszprém közvetlen belvárosának „legnagyobb” szállásszolgáltatója lett.

„Annak ellenére, hogy a belváros „legnagyobb” szállodáját igazgatom, 20 szobával mi még így is egy kis családias hotel vagyunk. Ez a családiasság és közvetlenség átragad a személyzetre is, és reméljük a vendégeinkre is” – véli Vágfalvi Krisztián szállodaigazgató.

„Azt gondolom, az egy nagyon fontos eleme a háznak, hogy a nyitottságunkkal, természetességünkkel, feszélyezetlen figyelmünk terében vendégeink is hátradőlhetnek, leülhetnek egy jó pohár bor mellé, és elengedhetik a gondjaikat, igazán pihenhetnek. Egyébként magából az épületből is ez árad.

A kezdeti „sokk” vagy sok lépcső után – amiből azért akad néhány, ha valaki a Thököly utca felől közelít – az új vendégeinken látom, hogy a bejutás kalandos útja után megnyugodnak, elkezdik észrevenni a hely báját, hangulatát, különleges egyediségét, és egy kicsit feloldódnak. Innen kezdődik a személyzet munkája.

Vendégeinkkel sokszor viccelünk, hogy ide bejutni nehéz, de kijutni még nehezebb, a sok apró tér, udvar, csigalépcső, folyosó tényleg útvesztőnek tűnhet annak, aki először jár nálunk, de a vendégek szívesen fedezik fel a házat. Ki tudja, talán még tavalyról is kering néhány vendég a házban.”

Így mesélt arról a hotelról Vágfalvi Krisztián szállodaigazgató, ahol Jancsó Miklós filmrendező is vendégeskedett, és amelyről Andy Scott, a Sweet együttes gitárosa belépésekor csak annyit mondott: „Olyan, mint egy festmény.”

Riskó Annamária ǀ Fotó: Babják Tamás