YUNIKU – Tökéletes szemüveg a tökéletes látásért
Minden szemüveges embernek ismerős az érzés, amikor a kezébe adják az új szemüvegét. Óvatosan fogjuk meg, a szárait finoman kihajtjuk, az orrunkra helyezzük, és nagy várakozással nézünk a világra. Aztán jön az igazítás: itt kicsit nyom, ott le akar esni. Túl szoros, aztán meg laza. Felmerül a kérdés: Tényleg ezt a keretet választottuk? Biztosan az a lencse van benne? Már megint egy újabb kompromisszumot kell kötnöm?! Pedig lehetne ez másként is. Hogyan? A válasz: YUNIKU.

A YUNIKU nem ismeri a kompromisszumokat. A legmodernebb technika segítségével megadja nekünk a „személyre szabott”, tökéletes szemüveg nyújtotta élményt. Naményi Miklóssal a Szemeszter Optikában beszélgettünk:

Mit jelent az, hogy „személyre szabott” szemüveg?

Mindannyiunk arca más. A két szemünk közti távolságtól kezdve, az orrnyergünk szélességén át a füleink egymáshoz viszonyított helyzetéig mindenünk egyedi. A szemüvegünk keretének ezekhez az adottságokhoz kellene igazodnia úgy, hogy mindeközben a lencsét optimális helyzetben tartja a szemünk előtt, hogy a legideálisabb látásélményt érjük el. Ha ez mind teljesül, az a „személyre szabott”, azaz a tökéletesen funkcionáló szemüveg.

Létezik ilyen?

Igen. A YUNIKU megadja nekünk ezt az élményt. A legmodernebb technológia segítségével kizárólag a szemüveg viselőjének speciális igényeit és adottságait veszi figyelembe, és az alapján készül el az egyedi, szó szerint „személyre szabott” szemüveg.

Hogyan lehetséges ez?

A YUNIKU egy hihetetlen teljesítményű szoftvert használ annak érdekében, hogy a megrendelő arcáról egy 3D szkenner segítségével ezredmilliméter pontosságú anatómiai térképet készítsen. Ehhez nem kell neki több, mint körülbelül két perc. Két perc, és máris láthatjuk a saját arcunk tökéletes mását a képernyőn, 3 dimenziós, forgatható formátumban.

Aztán még két perc, amíg szakképzett kollégáim segítségével bevisszük a gépbe a szemüveg viselőjének egyedi igényeihez tartozó információkat. Ezen adatok alapján a rendszer személyre szabottan, a megrendelő tökéletes látáskomfortjának megfelelően pozícionálja a lencséket, majd ezek köré tervezi meg a kiválasztott keretet. Tökéletesen az arcunkra illesztve, a lencsét a lehető legjobb dőlésszögbe állítva, az általunk választott színben és formában.

De hogyan lehet ezt az egyedi szemüveget legyártani?

Csúcstechnikával, ami jelen esetben 3D nyomtatást jelent. A fent említett adatokat elküldjük a gyártónak, ahol Laser Sintering technológiával egy porszerű anyagból állítják elő a szemüvegkeretet – úgy, ahogy kértük –, pontosan a megrendelő arcához igazítva. Ebbe a keretbe kerülnek majd bele a HOYA szintén a fentiek alapján gyártott, a kerethez igazodó, személyre szabott lencséi. Mindezt két-három hét alatt lebonyolítjuk ügyfeleink legnagyobb elégedettségére.

Azért ez árban biztosan prémium kategória.

Meg fog lepődni. A YUNIKU fontosnak tartja, hogy szolgáltatása elérhető legyen azok számára, akik felismerték, hogy a látás mekkora kincs. Akik tisztában vannak azzal, hogy lehet valami igazán kényelmes és divatos úgy, hogy közben komoly segítséget jelent érzékszervi hiányosságaink kezelésének szempontjából. Akik ismerik és szeretik a HOYA lencséit, a megszokott minőséget várhatják a megszokott áron, csak éppen tökéletesen az egyedi adottságokhoz és igényekhez igazítva. 3 kategória és 3 ár, amivel dolgozunk. Az egyfókuszú szemüveg 168 000 Forint, a munkaszemüveg 225 000 Forint, míg a multifokális lencsével ellátott szemüveg 330 000 Forintba kerül. A YUNIKU egyedi, személyre szabott szemüveg nyújtotta élmény – megfizethetetlen. (X)

Web: http://szemeszteroptika.hu/
Telefon: +36 88 325 811, +36 70 631 5478, +36 70 394 2833
Email: vizsgalat@szemeszteroptika.hu
Cím: 8200 Veszprém, Cserhát lakótelep 5

Czoma-Szegedi Nóra | Fotó: Domján Attila