A limuzin előállt
Ha létezett valaha autó, amely képes megmozgatni az ember minden érzékszervét, az az új Lexus LS 500h. Az LS szedán páratlan a maga nemében; ez az autó a műszaki tartalom, a kényelem és a fényűzés mesterműve.

Ötévi kreatív kalandozás kellett ahhoz, hogy egészen újszerű művészi kifejezésmóddal szülessen meg a luxuslimuzin új koncepciója. A Lexus tervezői mindig is készek voltak átlépni a határokat, ám a legújabb LS megalkotásával minden eddiginél messzebbre merészkedtek. Az alapjaitól újraalkotott modell kiváló, dinamikus vezethetőséget és lenyűgöző teljesítményt kínál, miközben jottányit sem enged a kiemelkedő kényelemből és fényűzésből.

Így aztán bár az autó a felhasználók egy részének csupán funkcionális kiegészítő, amely a kényelmesebb és a gyorsabb eljutást szolgálja a kitűzött úti célhoz, s így vásárlásnál jobbára csak a biztonság, a fogyasztás és a hatékonyság szempontjai dominálnak, az új LS luxuslimuzin még őket is képes levenni a lábukról.

De mitől is olyan lélegzetelállító ez a csodajárgány? Lássuk!

Gyönyörű belső tér

A kézzel hajtogatott szövet ajtóbetétek, a Shimamoku faminták és az Edo Kiriko metszett üvegtárgyak által ihletett dekorelemek tökéletesen illenek a ‘Takumi’ mesterek által alkotott bőrülésekhez az LS már-már áhítatosan csendes utasterében.

Japán vendégszeretet vezetés közben is

Az LS már az ajtókilincs érintésének pillanatában a japán vendégszeretethez illően köszönti érkező utasait. Az első ülések oldalsó párnázata automatikusan leereszkedik, megkönnyítve a beszállást.

Gyalogosokkal harmóniában

A 2018-as LS modellben már elérhető az új generációs Lexus Safety System+ A. A fejlett technológiájú rendszer mostantól a világ első aktív kormányzással kiegészített gyalogosfelismerő funkcióját is tartalmazza.

Mint egy masszázsszalonban

A 28 irányban állítható első ülés Shiatsu masszázzsal frissíti fel az utasokat; a hátul ülők dönthető háttámlájú fotelje hét különböző Shiatsu masszázsprogramot ismer, és kiegészítő fűtésfunkcióval is rendelkezik.

Élményszerű hangzás

Az utastér békés csendje ideális környezetet teremt a Quantum Logic Immersion technológiát és tetőn elhelyezett hangszórókat alkalmazó Mark Levinson® audiorendszerhez, amely egyedülálló, térbeli zenei élményt kínál.

Benzines vagy hibrid technológia

A Multi Stage Hybrid hajtáslánccal vagy 3,5 literes V6-os ikerturbó motorral hajtott LS megint új mércét állít a teljesítmény, a finom működés, a csendesség és a takarékosság terén.

Az LS szemet gyönyörködtető látványa remekül illik az autó kimagasló, vezetőközpontú teljesítményéhez. Új, továbbfejlesztett tartozékainak és szolgáltatásainak köszönhetően ez a zászlóshajó szedán nemcsak rendkívüli menetdinamikát, hanem hibátlan kényelmet és kifinomultságot is kínál.

Ecoport | Fotó: Domján Attila