Gusto Delicate: reggel is, este is
Megszokott színvonalon, és némi újdonsággal nyitotta meg kapuit áprilisban a veszprémi Gusto Delicate. A korábban a JYSK mellett üzemelő ínyencbolt és kávéház a bútoráruház terjeszkedése miatt költözött át a Bajcsy-Zsilinszky utcába. Jó hír, hogy történt itt-ott némi előrelépés a korábbiakhoz képest. Mutatjuk, hogy mi maradt és mi változott.

A GUSTO Delicate egy olyan ínyencbolt, ahol megkóstolhatod, amit hazaviszel! Ez mindig is így volt, és úgy tűnik, ezzel mindenki elégedett, tehát miért változtatnának?

A volt Extra kávéház helyére költözött üzletbe kukkantottunk be nemrég, ahol elégedetten nyugtáztuk: a stílus és a szortiment szinte változatlan. Azaz a széles kávé,-bor,-sör,- sonka,-szalámi és sajtkínálat maradt. Csakúgy, mint a világ minden tájáról származó alapanyag-különlegességek. Még olyanok is, melyek Magyarországon nem is igen kaphatók.

Jó hír, hogy továbbra is reggelizhetünk, sőt már reggel fél nyolctól! Már nem csak extra-szűz olívaolajjal, rukkolával és sonkával készülő szendvicseket, hanem helyben sütött ciabattát, croissant-t (vajas, csokis, csokis-mogyorós), melegszendvicset és Hester’s Life müzlit is kérhetünk a reggeli kávé mellé. Utóbbiból főleg olasz pörkölésűeket tartanak, amikből minden gyártótól a csúcsminőségűt, az aranyszínűt kínálják: azokat, amiket főleg éttermekbe és kávézókba ajánlanak.

Az Ecoport kedvenc szendvicse

Minden helyben készült ciabattát extra szűz olívaolajjal ízesítenek, ezekhez pedig általában rukkola, szárított,- vagy friss paradicsom kerül. Innentől kezdve pedig a ránk van bízva, hogy mit kérünk még bele. Sonkából klasszikus Pármait, San Daniele-t, spanyol Serranot, olasz vagy spanyol szalámit, Pancettát? Sajtból Kalla Roland remekeit? Megoldható! Aki bizonytalan, hogy milyen szendvicset szeretne, a Gusto Delicate-ban szívesen segítenek a szájízének megfelelő harapnivaló összeállításában. Az üzletben rendkívül fontosnak tartják, hogy soha nem csinálnak előre szendvicset. Mindent ott, a vendég szeme láttára, frissen készítenek el. Mi például egy olasz csípős szalámis, rukkolás, szárított paradicsomos és kakukkfüves tehénsajtos verzióval kezdtük a napot. Mellé a saját márkás Galli Vintage presszókávét kortyolgattunk.

Újdonság továbbá a frissen facsart narancslé, a citrusokból készülő limonádé és az olaszos ízelítő, melyet sonkával, olívabogyóval, paradicsommal, és igény szerint sajttal és ciabattával kínálnak. Ezt mindenképp érdemes kipróbálni, hisz a környéken nem sok hasonlóval várnak.

Óriási pozitívum, hogy mindezt egy hangulatos zöld teraszon tehetjük meg, ami a délutáni órákban is kiválóan alkalmas a munka utáni lazításra.

És ha már lazítás. Ugyan az üzlet belterülete némileg csökkent, a lehetőségeink bővültek. Ahogy Fuchs Róbert üzletvezető mondja, az igényeknek megfelelően kitolták a péntek-szombati nyitvatartást, így ezeken a napokon 22 óráig van lehetőségünk ücsörögni, kóstolni ezt-azt, vagy meginni pár üveg sört, bort vagy longdrinket (ez is újdonság!), mielőtt haza vagy tovább indulunk az éjszakába.

Parkolás az udvarban

Habár úgy tűnik, nem lehet autóval megállni a delikát közelében, mégis. Sokan nem tudják, de a bolt mellett lévő udvarban vannak szabad helyek az autóval érkezők számára. Csak közel kell menni, és a kapu automatán kinyílik!​

Gusto Delicate Veszprém
Cím: Veszprém, Bajcsy Zs. u. 8
Elérhetőség + 36 20 487 3334

Nyitvatartás:
h-cs 7:30-19:00
p 7:30-22:00
sz 9:00-22:00
v 9:00-14:00