A marketing Matrjoska babája
Első látszatra könnyen elkönyvelhetnénk a veszpremunk.hu-t modern Est Lapoknak, ahol a 21. századhoz igazodva, közösségi alapon szerkesztve megtalálhatjuk a város programjait és néhány cikket. Ha jobban odafigyelünk, és a marketing szemüvegén át tekintünk rá, rájöhetünk, épp olyan sokrétű, mint a népszerű orosz fajáték, amely újabb és újabb lehetőségeket rejt magában.

A veszpremunk.hu ugyanis nem csak a helyi események adatbázisa. Adatbázisa az egész városnak, így a cégeknek is. Információs tár, ahol az információ jelenthet egy kulturális happeninget és egy névjegyet is egy Veszprémben működő vállalkozásról. Utóbbinak éppen annyira szüksége van arra, hogy hírt adjon létezéséről, mint egy programszervezőnek a megfelelő bevétel elérése érdekében. Különösen ma, amikor nemcsak az ügyfeleknek kell eladni magunkat, hanem a leendő munkatársunknak is. Tévedés azt hinni, ha ezt egy helyen már megtettük, akkor máshol nem kell.

A modern marketing egyik legfontosabb alaptevése: légy jelen minél több felületen! Óriási a zaj, és a leghatékonyabbak akkor lehetünk, ha minél nagyobb szeletet harapunk ki a tortából.

Érdemes tehát a cégeknek is regisztrálni az oldalra, feltölteni magukról adataikat, szolgáltatási portfóliójukat, referenciáikat vagy éppen közelgő eseményeiket. Már csak azért is, mert a veszpremunk.hu nem egy felület. Második matrjoska babaként összeköttetésben áll vele Veszprém piacvezető online médiuma, a vehir.hu, így az oldalra felöltött események nemcsak a programnaptárban, illetve a főoldalon Business fül alatt kiemelve jelennek meg, hanem a vehir.hu felületén is.


A veszpremunk.hu logója.

Ám a veszpremunk.hu nem csupán az Arany oldalak internetre költözött egyszerű, statikus változata, hanem párbeszédre alkalmas kommunikációs csatorna is.

Márpedig a kommunikáció egy vállalkozás életében elengedhetetlen. Ha nem kommunikálunk folyamatosan, olyan, mintha nem is léteznénk. De az sem mindegy, hogyan kommunikálunk. A személyesség és a visszajelzés lehetősége egyre fontosabbá válik az ügyfelek számára.

Persze mondhatjuk, erre tökéletes felület a Facebook. A közösségi média óriás algoritmusa azonban erősen szelektál, a bejegyzések töredéke jut el a közönségünkhöz. A veszpremunk.hu nem erre törekszik. Az oldalon egy kattintással, jól átláthatóan mindig elérhetők adataink, bejegyzéseink, eseményeink, melyeket személyre szabottan meg is kapnak a követőink, adott esetben pedig az oldal moderátorai által kiemelve a legérdekesebb tartalmak a főoldalon, mindenki számára is megtekinthetők.

Ráadásul mivel a veszpremunk.hu eleve egy szűrt, ám kiterjedt célközönséggel rendelkezik, akiket kifejezetten a városi lehetőségek és történések érdekelnek, nem kell attól tartanunk, hogy olyanokat bombázunk a hirdetésünkkel, akik számára az nem is releváns.