Eat and Chill: Otthon a Várban
Néhány hónapja az Óváros téren sétálva a régi kedvelt éttermeken, kávézókon kívül egy új névvel találkozhatunk: stílusos fekete táblán fehér betűk hirdetik, ez itt most az igazi “Chill helye”.

Strenner Petra és Réthalmi Péter tíz éve alkot egy párt szerelemben és munkában egyaránt: az együtt töltött idő, a munka iránti szenvedély egy közös álom születéséhez vezetett. Veszprém szívében a finom falatok kedvelőinek örömére megnyitotta kapuját a Chill Bistro, amely már az első látogatásnál többet nyújt egy jól sikerült ebéd vagy vacsora ízélményénél: a hangulatos, barátságos, nyugodt atmoszféra egy pillanat alatt ragadja magával a vendégeket.

“Amíg csak lehet, tálcával a kezemben szeretnék futkározni”

– Ha szereted, amit csinálsz, akkor egy bizonyos idő után ez válik az álmoddá is: alkalmazottként, elkezded elképzelni a saját éttermed – mondja Péter.

Péter és Petra dolgoztak Veszprémben, a Balaton-parton és külföldön is: a vendéglátás mindig az életük központi része volt, majd a munka elhozta a szerelmet is. A nagy álom, a saját üzlet nyitása felé vezető utat együtt tették meg kéz a kézben: három külföldi szezont követően a szükséges anyagi háttér, ambíció és tapasztalat megszerzésével végül elgördültek az utolsó akadályok.
– Sokan kérdezik, hogy nehéz-e, hiszen mindig is ezt csináltuk. Sose éreztem tehernek, mert imádom: amíg csak lehet, tálcával a kezemben, mosolyogva szeretnék futkározni – fűzi hozzá Petra.

“A medencében egy matracon feküdve álmodoztunk…”

Chill: olvasgatás a kádban, mécses, süteményillat, forró tea, pohár bor, friss kávé illat, nyugalom. Manapság egyre divatosabb kifejezés a chill: Petráék is pihenés, medencézés közben találták ki a tökéletes nevet az akkor még csak elképzelt helynek.

– A kérdés csak az volt, hogy bistro vagy étterem: szerettünk volna egy olyan helyet, ahova bárki egy farmerban is betérhet, akár egy kávéra vagy egy burgerre is. Ezt a laza nyugalmat jobban sugallja a Bistro elnevezés – magyarázza Petra.

“Kötődünk a városhoz: itt születtünk.”

– Egész éves helyet terveztünk és mindenképp Veszprémet képzeltük el helyszínként, máshol nem tudtuk volna sajátunknak érezni, de egyszerűen nem találtuk a helyiséget, ahol megvalósíthatjuk azt, amit megálmodtunk. Egy évvel később itt az Óváros téren első pillantásra éreztük, hogy ez lesz a megfelelő helyszín: a bútorzat adott volt, ám a kisugárzása üres, ezért otthonossá kellett tenni – mesélik.

Otthonos nyugalom érkezett az elárvult vintage kuckóba

Egy meghitt hely, ahova betérve úgy érezhetjük: “ide még visszatérünk” – és sokan vissza is térnek.
– A vendégek szerint kellett egy ilyen hely Veszprémnek: a kisugárzása, az ismerős arcok, a szakácsaink sokak által kedvelt ízvilága és a hely elnevezése is számít – mondják.

Péter és Petra nem gondolt a hirtelen sikerre, örültek a nyitásnak, pozitívan meséltek személyzetük gyarapodásáról, a hely fejlődéséről: „sokan vannak vele úgy a név hallatán, hogy csak egy kávéra is, de szeretnének betérni és kipróbálni, milyen az itteni Chill.”

Chill Burger, Chill Pizza

Az étlapot közösen állították össze több napos ötletelés után: vegetáriánusok, street food fanatikusok, gasztro ínyencek, hétköznapi ebédre betérők és romantikus vacsorára érkezők is megtalálják a számításukat a kínálatban. Az újdonságok kedvelői megkóstolhatják a bisztró legnépszerűbb fogásait: a Chill pizzát friss rukkolával és serrano sonkával vagy az exkluzív Chill burgert tükörtojással és kacsamájjal. Emellett hétköznap változatos napi menüvel várják vendégeiket.

“Várom, hogy kinyíljon az ajtó: az ajtóval kitárul a világ.”

Petrától megtudtuk, hogy a hangulatos téli varázst követően a Chill a nyári szezonra terasszal készül, hétvégékre és a fesztiválok idejére pedig látvány grillel és a megszokott ízek mellett kültéri specialitásokkal. Még egy ok, amiért várjuk, hogy kisüssön a nap. (X)

Sulyok Georgina | Fotó: Domján Attila