Mit csináljunk tavasszal a városban?
#veszpremunk.hu programajánló

HONEYBEAST – LEGYEN TÁNC!

2019. március 21., Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

A Honeybeast mindig magasra teszi a lécet. A 2018. november 21-i telt házas szimfonikus Aréna koncertjüket követően most ismét egy teljesen egyedülálló dologgal rukkolnak elő. 2019 februárjától áprilisig a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be országszerte. A hagyományos koncert helyett ezúttal a dalok egymás reflexióiként egy komplett történetet bontanak ki, egy valós, mai, korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira iróniával reflektáló történetet, melyet a szegedi táncművészek tesznek teljessé.

ROY ÉS ÁDÁM – 20 ÉVES JUBILEUMI SZIMFONIKUS NAGYKONCERT

2019. március 31., Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Jó pár év eltelt azóta, hogy a Roy & Ádám zenekar berobbant a köztudatba, s ahogy a daluk is mondja, a csapból is ők folytak. 1998 májusa óta 7 albumot jelentetett meg a formáció, és a sikerük azóta is töretlen. 2006-tól Csányi Zoli dobossal kiegészülve, trióként működnek és járják az országot. Fennállásának 20. évfordulóját most egy különleges, szimfonikus nagykoncerttel ünnepli meg a zenekar a Hangvillában. A legmeghatározóbb dalok eddig még soha nem hallott hangszerelésben csendülnek fel ezen a különleges estén, átfogó képet adva az elmúlt két évtizedről.

ALAPFOKÚ GOMBAISMERETI TANFOLYAM

2019. április 10. 17:00-19:00, Veszprém Agóra, Táborállás park 1.

Alapfokú gombaismereti tanfolyam indul áprilisban az Agórában, ahol az elméleti tudnivalók elsajátítása után terepgyakorlaton tesztelhetjük gombafelismerő képességeinket. Az elméleti oktatás három alkalmat ölel fel a Veszprém Agórában, mely alatt a tavaszi-nyári gombákat mutatja be Kovács József oktató, majd ezt követi a négy alkalmas terepgyakorlat Bakonybélben.

A tanfolyam részvételi díja: 30.000 Ft

Érdeklődni lehet Kovács Józsefnél a 88/429-111-es telefonszámon vagy a kovacs.jozsef@agoraveszprem.hu -n.

KONCZ ZSUZSA: ÍGY VOLT SZÉP...

2019. április 18., Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – ráadásul egyáltalán nem elérhetetlen legenda, hiszen koncertjeivel folyamatos és eleven kapcsolatot tart fent közönségével. 2016 novemberében jelent meg új albuma Vadvilág címmel, ami három hét alatt aranylemez lett, februárban pedig platinalemez címmel büszkélkedhet. Zsuzsa idén is országos turnéra indul. A tavaszi koncerten természetesen hallhatunk új dalokat és olyan régi nagy kedvenceket is, amelyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár, és közvetlen, őszinte előadó.

ÁKOS TURNÉ 2019 @ VESZPRÉM

2019. május 11., Veszprém Aréna

Ákos 2018-ban töltötte be 50. életévét, amit egy nagyszabású koncertsorozattal ünnepelt. A mozgalmas jubileumi esztendőt követően azonban 2019-ben sem tétlenkedik: immár hagyomány, hogy az énekes Londonban kezdi meg éves koncertsorozatát, alig pár nappal pedig Veszprémbe érkezik, hogy a Veszprém Arénában varázsolja el a közönséget. A megszokott hangzásvilág és a beszédes dalok ezúttal sem fognak csalódást okozni.

PANNON VÁRSZÍNHÁZ: CSINIBABA

2019. március 9., 2019. május 31. Veszprém, Hangvilla

1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attila barátaival tánczenekart alakít, hogy kijuthasson az Amerikában élő Katinkájához. A Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata.