Az Ecoport talán megérdemelné az angol kiadást is
Schmidtné Kositzky Anett és Laposa Bence beköszönője az Ecoport magazin legújabb számáról.

A jövő előfutára

Veszprém megye a Bakony és a Balaton ölelésében ritka természeti és földrajzi adottságokkal rendelkezik, ami magával hordozza, hogy két évszázada a turizmus kiemelt célpontja, a társasági és gazdasági kapcsolatok kialakulásának, ápolásának állandó helyszíne. A térség a művészeti, kulturális, gasztronómiai irányzatok előfutára és ápolója az itt lakóknak, itt alkotóknak, munkálkodóknak köszönhetően.

Az EKF2023 egy csodás lehetőség e térség számára, hogy tovább növelje erősségeit, felkutassa további erőforrásait és újraidézze az arra érdemes hagyományokat, örökségeket.

A települések és a közösségek ilyen alapon történő összefogása és összetartása óriási jelentőségű lehet egy megye vagy régió szempontjából. Csodás, hogy épp előttünk áll ez az időszak a lehetőségekkel.

Mindehhez az összefogáshoz, folyamatismertetéshez megfelelő kommunikációra van szükség. Az Ecoport magazin erre jó példa. Tartalmának, megjelenésének minősége értéket közvetít mindkét értelemben. Európai minőségű, mégis helyi értékeket közvetítő.

Talán megérdemelné az angol nyelvű kiadást is...

Schmidtné Kositzky Anett

Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft., ügyvezető igazgató

Együtt könnyebb

Mind családi vállalkozásunkkal, mind a Balatoni Körrel örömmel dolgozunk együtt minden olyan médiummal, amely a balatoni régióhoz kötődik és igyekszik elősegíteni annak megerősödését, hiszen ez a legfontosabb célkitűzésünk nekünk is. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy ne külső mércével, egy idegen szemével vizsgáljuk a Balatont: alapvetően fontos, hogy legyenek olyan kiadványok, amelyek helyi szemmel tudnak tekinteni a régióra, és amelyek így hitelesen ábrázolják a helyi viszonyokat, eredményeket.

Amelyek a magas minőség és az értékteremtés mellett teszik le voksukat és arra törekednek, hogy megmutassák, igenis lehet vidéken is boldogulni és sikertörténeteket írni, nem csak a fővárosban. Mi is ezt valljuk, ezért jó látni, hogy az Ecoport magazin egyik missziója is éppen ez: olyan lokális történetekről és olyan emberekről szól, akik hittek abban, hogy helyben is tudnak értékeset alkotni és jövőt építeni. Ezzel pedig a fiataloknak is tudnak alternatívákat felvillantani.

Lokálpatriótaként azt is rettentő fontosnak tartom, hogy előremutató összefogásokban gondolkodjunk. Ebből a szempontból megint csak hasonló szellemiséget képvisel az újság: igazán erősek akkor tudunk lenni, ha egymást megismerve, a másik tapasztalataiból tanulva, a képességeinket összeadva dolgozunk.

Laposa Bence
Laposa Birtok, birtokvezető,
Balatoni Kör, elnök