Veszprémünk.hu programajánló
Hová menjünk a nyáron a megyében?

HARCSA VERONIKA, GYÉMÁNT BÁLINT QUARTET

2019. június 25. 19:00

Hangvilla

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a történetmesélés mesterei. Szerethetőségük egyik titka, hogy hangzó történeteikre rendre rezonálnak hallgatóik. A duó legújabb albumának címe, a Shapeshifter utalás arra, hogy a kelet-európai ritmikát a kortárs jazz dinamizmusával vegyítő, igéző dallamokkal és lebilincselő groove-okkal átszőtt zenéjüket az eredeti duófelálláshoz képest immár egy belga ritmusszekcióval kiegészülve rögzítették. A két virtuóz zenésztársat, Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost Harcsa Veronika brüsszeli tanulmányai során ismerte meg. Kreatív támogatásukkal a lemezen szereplő dalok még erősebb jelenléttel szólalhatnak meg – minden bizonnyal koncertkörülmények között is.

HAIR – ELŐBEMUTATÓ

2019. július 4. 19:00

Hangvilla

A pacifista szemlélet leghíresebb filmes megnyilvánulása, a Hair örök klasszikus: nemcsak azért, mert bohém és szívfacsaró, fülünkbe mászó dallamokkal és ikonikus táncjelenetekkel operál, hanem azért is, mert sokkal összetettebb, mint gondoljuk: a háború értelmetlensége és a hippi kultúra mellett a faji előítéletekről és a társadalmi különbségekről is beszél. A vietnámi háború ellen tiltakozó virággyerekek, Berger, Claude és társainak történetét elmesélő darabot itthon is többször színre vitték már, Veszprémben először készül belőle produkció a Pannon Várszínház előadásában. A 2019/20-as évad új bemutatójából ráadásul már a nyáron ízelítőt kaphatunk.

BORKÓSTOLÓK A SOMLÓN

2019. 05.01-12.31.

Tornai Pincészet, Somlójenő

A hegy leghosszabb ideje – 72 éve – folyamatosan működő, családi pincéje. Boraik ott vannak tucatnyi amerikai és európai Michelin-csillagos étteremben, és sorozatban hozzák el a legrangosabb nemzetközi elismeréseket. Egész évben nyitva tartó vinotéka, hatalmas borterasz, üvegfalú rendezvényterem és étterem – akárhol ül le az ember egy pohár borral, úgy érzi, része a fantasztikus somlói tájnak. Látogass el hozzájuk, és éld át a Somlót! Ha úgy szeretnéd, náluk a borkóstolókhoz külön gasztronómiai élmények is járnak: borvacsoráikon komoly fogásokat készítenek a borok mellé.