Vendégkönyv
Sigmond Eszter és Martonosi Zsolt ajánlója az Ecoport magazin 19- számához.

Új trendekre nyitottan

Talán nem véletlen, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet a Veszprém-Balaton régió nyerte el: a négy-öt éve indult gasztronómiai megújulásnak köszönhetően óriási a vibrálás, a főváros után az egyik legizgalmasabb térséggé a Veszprém, Balatonfüred-Csopak-Paloznak, Káli-medence rész vált. Ma már akár Füreden is sushizhatunk, szinte minden nagyobb településen – Almádi, Füred, Kenese – van specialty kávézó, és a street food irányai is megérkeztek. Új üzletnyitásokban élen jár a régió, és az ország más területeihez képest is az egyik legjobb a kínálat éttermekben, borászatokban. Kiválóan tükrözi ezt a Gourmet Fesztivál: míg más megyékből maximum két étterem van jelen a 40-50 szereplős seregszemlén, Veszprém megyét 5-6 étterem képviseli.

A nagyobb kínálat révén nagyon jó műhelyek alakultak ki, ami rendkívül inspiráló: amellett, hogy egy kis verseny mindenkinek jót tesz, a vendéglátóhelyek segítik is egymást. Jó példa erre a 2019-es Veszprém Város Bora: ugyan a borok meghívásos alapon lettek összegyűjtve, az értékelést veszprémi éttermek végezték, akiknél a győztes bor azóta is megtalálható.

A munkánkhoz az Ecoport magazinban is nagyon jó partnerre találtunk, hiszen igényesen válogatja össze a benne megjelenő borászatokat, éttermeket: olyan olvasói körnek szól, ami nekünk ideális vendégkörünk. Mindig nyitott az új trendekre, és irányt mutat, hogy ne csak távoli helyeken, hanem a környezetünkben is találjunk kedvenceket, ahova bármikor el tudunk menni.

Martonosi Zsolt
Villa Delikát Balatonfüred tulajdonos

Számíthatsz rám – számíthatok rád

Ahogy egy utazás élménye is akkor válik teljessé, ha azt megoszthatjuk valakivel, úgy a turizmusmarketingben is a közösen elért eredmények jelentik az igazi sikert. Szolgáltatóké, szálláshelyeké, rendezvényeké és azoké az embereké, akik kemény munkájuk révén nemcsak a Bakony-Balaton térség természeti és épített kincseit segítenek a látogatók elé tárni, hanem gondozzák és a kor elvárásai szerint tudatosan formálják is ezt a vidéket.

Az egyik legnagyobb büszkeség számunkra az, amikor térségünk hírneve visszaköszön más, távolabbi városokból is.

A Bakony-Balaton TDM célja, hogy ezeknek a sikereknek a térség minden turisztikai szolgáltatójának részese legyen. Több, mint 40 településsel dolgozunk együtt, az együttműködésünket pedig a kölcsönös tisztelet, bizalom, rugalmasság és a „számíthatsz rám – számítok rád” hozzáállás jellemzi.

Mindezek mellett viszont fontos, hogy egymás értékeivel is tisztában legyünk. Az Ecoport magazinnak ebben van kiemelt szerepe, hiszen megtalálja, bemutatja és közvetíti az olvasók felé azokat a környékbeli értékeket, innovatív megoldásokat és az azok mögött álló embereket, akik a XXI. században a Bakony-Balaton térség arcélét formálják.

Sigmond Eszter
Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető