Mit csináljunk a városban tavasszal?

Mérő László: A Változás Varázsigéi

Mikor: március 25. 19:00

Hol: Veszprém Agóra Kulturális Központ

A szavak ereje sosem lekicsinyelendő. Egy versenyzőt akár a győzelemhez is segítheti egy nehéz pillanatban bekiabált mondat az edzőtől, a hipnotizőr ugyanannak a szónak a mantrázásával transzállapotba juttathat bennünket, egy cégvezető pedig egy jó szónoklattal inspirálhatja alkalmazottait. De vajon hogy működik a szómágia és miként érhetünk el vele változást? Dr. Mérő László elismert pszichológus két szakmai alapfogalmat, a varázsigék és a változás természetét és egymással való kapcsolatait mutatja be a Tudományos Stand Up programjában.

Olasz klub: Neruda postása

Mikor: március 26.

Hol: Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Az 1950-es évek elején a híres chilei költőt, Pablo Nerudát Olaszországba száműzik, az új postássegédet pedig azzal a feladattal bízzák meg, hogy kézbesítse neki írt leveleit. A csendes, visszahúzódó bálványként kezd el tekinteti Nerudára, a költő segítségével megnyílik előtte a költészet világa és hamarosan a szerelem is beköszönt életébe. Az öt Oscar-díjra jelölt, végül a legjobb filmzene díjával hazatért alkotás csodás mese a költészet erejéről és a barátságról.

Magna Cum Laude koncert

Mikor: április 21. 19:00

Hol: Hangvilla

A Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa alkotta, máig eredeti formációnak sokat kellett küzdenie, hogy a nagyszínpadok kiemelt attrakciója legyen. Egyszerre elgondolkodtató és bulis zenéjükkel azonban mára kétségtelenül kiérdemelték ott a helyüket, Lesták Marci billentyűssel és Török Máté dobossal kiegészülve. A mindenki által ismert Vidéki sanzon, Pálinka dal vagy Színezd újra senkit nem hagy ülve, de a zenekarnak van egy csendesebb, ücsörögve zenélő oldala is, még ha azt ritkán is veszi elő. De épp ez adja ezeknek az esteknek a különlegességét. A Hangvillában most ilyenre kerül sor a nagy slágerek mellett a ritkán játszott dalok felcsendülésével is.

Fontos! Lapszámunk a koronavírus (Covid-19) miatt kihirdetett veszélyhelyzet bejelentése előtt készült és került nyomdába. A programok előtt tájékozódjanak azok megrendezéséről!