Hol vannak a munkavállalók?
Egy sikeres vállalkozás minimum három alappilléren nyugszik: egy működőképes ötleten, karizmatikus és tehetséges felsővezetőn, valamint kiválóan képzett szakembereken. Ha bármelyik elem hiányzik, a kártyavár könnyen összedőlhet.

Márpedig a legújabb tapasztalatok komoly veszélyre hívják fel a figyelmet: Európa nagy részén és Magyarországon is beszűkült a munkaerőpiac. Míg a KSH adatai szerint a hazai munkanélküliségi ráta a tavalyi évben 6,2 %-ra mérséklődött, s ugyancsak kedvező képet mutat az uniós átlag is – azaz látszólag pozitív irányba billen a mérleg nyelve –, egyre több magyar cég panaszkodik szakemberhiányra.

Mára nemcsak az olyan stratégiailag fontos területeken okoz fennakadást a magasan képzett munkaerő elmaradása, mint a tudomány, a technológia vagy a pénzügy, de szakmunkásból is jelentős hiány van.

A közmunkaprogram folyamatos bővülése és a ’visszafoglalkoztatás’ felszívni látszik a szabad munkaerő maradékát is, mindez pedig arra kényszeríti a hazai vállalkozásokat, hogy egymástól csábítsák át a legkiválóbb szakembereket. A problémát tovább tetőzi, hogy a cégeknek nemcsak egymással kell versenybe szállniuk, hanem európai társaikkal is, akik hasonló gondokkal küzdenek, ám jelentősen magasabb bért tudnak biztosítani munkavállalóiknak, ami a hazai munkaerőt elvándorlásra ösztönzi. De gondot okozhat a lakhatás megoldatlansága is, ahogy arra nemrégiben egy, Seszták Miklós államtitkár és veszprémi vállalatvezetők között lezajlott beszélgetés is rámutatott.

Amennyiben ez a tendencia tovább folytatódik, 2016-ban kritikus esztendő elé néznek a hazai vállalkozások. Hamarosan azok az álláskeresők is eltűnnek, akiknek csak a bejelentett állás számít, a cégek között pedig megkezdődik a küzdelem a csúcsteljesítményt nyújtó, rendkívül elkötelezett dolgozókért. Ebben a versenyben azok a munkahelyek válnak vonzóvá, amelyek teret adnak az önmegvalósításnak, magas fizetést kínálnak, és képesek lesznek a megszerzett munkaerőt folyamatosan és személyre szabva motiválni.

Érdemes elgondolkodni, hogyan valósítható meg mindez. 2016. április 15-én 9 órától erre a kérdésre keressük a választ a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetségével és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett workshopon.

INGYENES ELŐADÁS
Kérjük, hogy részvételi szándékát e-mailben jelezze!
workshop@ecoportmagazin.hu

BIERMANN MARGIT
Pannon Egyetem | GTK | gazdasági tanár

OTTÓ CSABA
Man at Work | ügyvezető igazgató

2016. április 15. | péntek | 9.00
Veszprém, Radnóti tér 1. (Kereskedelmi és Iparkamara)

Bertalan Melinda