Kiterjedt képviselet a Nyugat-Dunántúlon
Veszprém, Keszthely és Nagykanizsa után Kőszegen folytatja tovább a terjeszkedést a Pannon Egyetem: a március elején felavatott új campuson szeptemberben indulhat meg az oktatás.

A hallgatók angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterszak, kulturális örökség-menedzsment és fenntartható fejlődés szakirányú továbbképzés közül választhatnak, de a tervek szerint a kínálatot később tovább bővítik EU-projektmenedzsment, turisztikai desztináció-menedzsment, valamint szőlő- és borászati mérnök szakkal.

A kőszegi campust január elsején hozta létre az egyetem a kőszegi ISES (Institute for Social and Europen Studies) Alapítvánnyal, a Felsőfokú Tanulmányok Intézetével és Kőszeg önkormányzatával együttműködve. A stratégiai jellegű fejlesztés célja, hogy a Pannon Egyetem a Nyugat-Dunántúl meghatározó felsőoktatási intézményévé váljon.

A Pannon Egyetem az ország hatodik legjelentősebb egyeteme, amelyen egyre nagyobb szerep jut a kutatás-fejlesztésnek, s ez várhatóan a kőszegi campus egyik erőssége is lehet a társadalomtudományok területén.

A képzés a kőszegi Európa-házban zajlik majd, a veszprémi központ által delegált tudományos minősítésekkel rendelkező oktatókkal, valamint az alapítvány körül az utóbbi húsz évben összegyűlt kutatókkal.

Bertalan Melinda | Fotó: veszpreminfo.hu